Praktisch verkeersexamen in Sneek

Foto Henk van der Veer

Sneek- Vanmorgen vond de aftrap van het VVN Praktisch Verkeersexamen in de gemeente Súdwest-Fryslân plaats in Sneek en Bolsward. In totaal zullen ruim 700 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Súdwest-Fryslân het praktisch Verkeersexamen afleggen. Dit examen volgt op het schriftelijk verkeersexamen.

 

Twee van de deelnemers, Finnet en Martijn, fietsen keurig op een van de drukste punten van Sneek, bij de Oosterpoortsbrug. Het duo deed het uitstekend!

Laten zien wat je kunt

Kinderen kunnen nu in praktijk laten zien dat ze veilig deelnemen aan het verkeer. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Wethouder Mirjam Bakker was om 8.30 uur aanwezig bij de start in Sneek. De wethouder deed een fietscheck en gaf het startsein voor VVN's Praktisch Verkeersexamen in de gemeente Súdwest-Fryslân dat geheel coronaproof wordt uitgevoerd.