Prof. dr. Douwe Draaisma geeft lezing in bibliotheek Heerenveen

Foto: Sake Elzinga

HEERENVEEN - Op woensdag 30 november geeft de bekende psycholoog en schrijver Douwe Draaisma een lezing in de bibliotheek van Heerenveen. 

Deze vindt plaats in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest, waarin leden van de bibliotheek het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau krijgen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

In zijn lezing besteedt Douwe Draaisma aandacht aan het geheugen en het thema van Nederland Leest; oud worden, jong blijven. Ook gaat de spreker in op zijn nieuwste boek ‘De man die zijn hoofd verloor’, dat eind oktober is verschenen. Het gaat onder meer over wanen, fantoom ervaringen en rouw hallucinaties.

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1993 promoveerde hij op een proefschrift over de metaforische aard van de taal, waarin we over het geheugen denken en spreken. Als hoogleraar is hij verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen. Draaisma publiceerde een groot aantal boeken waaronder zijn misschien wel bekendste werk ‘Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt’. Dit boek is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

Boekhandel Binnert Overdiep is op deze avond aanwezig met een boekentafel. De bezoekers kunnen een aangeschaft boek door Douwe Draaisma laten signeren. Aanmelden kan op bmf.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden