Reinier zoekt mede Rommelridders voor World Cleanup Day

De Rommelridders uit Sint Nyk. V.l.n.r Reinier, Mette en Diets. Eigen foto

SINT NICOLAASGA - World Clean Up Day, de dag om rommel op te ruimen. Dit jaar op zaterdag 17 september. Ook in Sint Nicolaasga vindt de opruimactie plaats. Aanjager in het dorp is de elfjarige Reinier. 

Voor hem is het opruimen van zwerfafval de normaalste zaak van de wereld. Hij loopt regelmatig met vuilniszak en knijpstok rond. ,,Ik vind World Cleanup Day zo belangrijk omdat mensen goed voor de natuur moeten zorgen zodat wij, als wij later volwassen zijn, ook nog mooie natuur hebben.''

100 Rommelridders gezocht
Vanwege zijn opruimwoede heeft de jonge Sint Nykster de bijnaam Rommelridder gekregen. Dat is ook de naam van Reinier zijn actie. Samen met Mette en Diets zoekt hij honderd mede Rommelridders die zaterdag 17 september willen helpen. Er wordt opgeruimd van 10.00 tot 12.30 en 14.00 tot 16.30 uur met als startpunt de Wissel.

Bij de Wissel krijgen de deelnemers opruimmaterialen en ook voor een consumptie wordt gezorgd. De vrijwilligers kunnen lopend of op de fiets een route volgen om het aanwezige zwerfafval op te ruimen. Na afloop is er een attentie als bedankje voor de hulp.

Voor wie ook mee wil doen om de omgeving van Sint Nicolaasga schoner te maken kan zich tot 10 september aanmelden via rommelridders@gmail.com Voor basisschool kinderen geldt dat ze samen met een volwassenen mee kunnen doen. De Rommelridders zijn te volgen via www.facebook.com/rommelridderssintnyk
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden