Samen voor een veiliger Heerenveen

HEERENVEEN - In de Week van de veiligheid, van 5 t/m 11 oktober, organiseert de gemeente Heerenveen samen met onder andere de politie verschillende activiteiten. 

Het overkoepelende thema is ‘Samen zorgen we voor een (nog) veiligere gemeente Heerenveen!’

Hennep en drugs

Inwoners uit onze gemeente kunnen, op inschrijving, op dinsdagmiddag 6 oktober een kijkje nemen in een zogenaamde ‘ondermijningscontainer’ die op deze dag bij het gemeentehuis staat. Daar kunnen ze van alles te weten komen over hennepplantages. Maar ook hoe criminelen steeds op zoek zijn naar geschikte plaatsen voor hun werk. En hoe je witwassen kunt herkennen.

Het bezoek aan deze container gaat per halfuur en moet wel op inschrijving (en: vol=vol!), zodat het coronaproof kan plaatsvinden.

- Wanneer en waar?

Dinsdag 6 oktober, vanaf 15.30 – 17.00 uur, bij gemeentehuis Heerenveen. Aanmelden vooraf via www.heerenveen.nl/nieuws

WhatsApp Buurtpreventie

Hoe kun je in je eigen wijk of dorp elkaar waarschuwen bij verdachte situaties? Daarvoor zijn de WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Deelname houdt de kans op criminaliteit in de dorpen en wijken zo klein mogelijk. Op 7 oktober is er een informatiesessie over het beheer van deze groepen. Die is niet alleen bedoeld voor alle huidige beheerders van deze WhatsApp–groepen, maar ook voor de deelnemers ervan of inwoners die zelf een groep willen opzetten.

Er zijn gastlezingen over de inzet van WhatsApp Buurtpreventie, de rol van de politie en ervaringen van beheerders, op basis van een actie in onze gemeente. Maar ook is er ruimte om informatie en ervaringen uit te wisselen.

- Wanneer en waar?

Woensdag 7 oktober, van 19.30 - 21.00 uur (inloop 19.15 uur), in Fean Plaza (Abe Lenstra stadion). Aanmelden vooraf. Kijk opwww.heerenveen.nl/nieuws 

Licht uit, deur op slot

Op donderdagavond 8 oktober gaan medewerkers van de gemeente en de politie samen op pad in de gemeente om inwoners bewust te maken van de kans op een woninginbraak. Dit doen ze in het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’. Hierbij gaan ze flyeren in diverse wijken in de gemeente Heerenveen. Ook kunnen inwoners een praatje aangaan met zowel de wijkagenten als de boa’s.

- Wanneer en waar?

Donderdagavond 8 oktober, ’s avonds, op verschillende plaatsen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden