Scouting Centrum Sneek feestelijk geopend na uitgebreide ver- en nieuwbouw

Wethouder Henk de Boer van de gemeente Súdwest Fryslân onthuld, met hulp van de waterscouts Siebren (links) en Sven met voorzitter Wim van der Klauw (rechts), het nieuwe naambord.
Foto aangeleverd

SNEEK- Afgelopen zaterdag vierde Scouting Centrum Sneek een mijlpaal met de feestelijke opening van hun grondige verbouwing en nieuwbouw. Het gebouw voldoet weer aan de behoeften van de scoutinggemeenschap, is toekomstbestendig en een uitstekende locatie voor scoutingactiviteiten en evenementen.

 

Verschillende genodigden waren aanwezig om de opening bij te wonen en felicitaties over te brengen. Wethouder Henk de Boer roemde scouting om haar improvisatietalenten en vindingrijkheid.  Onmisbaar voor dit project waarbij heel veel eigen werkzaamheid en hergebruik van bouwmaterialen zorgden dat het betaalbaar en binnen budget gerealiseerd kon worden.

Na de toespraken werd met hulp van Siebren en Sven de vlag gestreken en het naambord onthuld, waarmee het Scouting Centrum Sneek symbolisch werd geopend. De aanwezigen kregen vervolgens een rondleiding door het centrum, waarbij ze de verschillende faciliteiten en ruimtes konden bewonderen. Het gebouw beschikt over ruime lokalen, een slaapzolder, nieuw sanitaire, een keuken en een kampterrein met aanlegplaatsen en ingerichte buitenruimte voor scoutingactiviteiten.

Veilige en stimulerende omgeving

Het Scouting Centrum Sneek biedt een veilige en stimulerende omgeving waar jongeren kunnen leren, spelen en groeien, aldus voorzitter Wim van der Klauw. Daar naast kijken we ernaar uit om samen te werken met lokale scholen en (scouting)verenigingen. De scoutinggroepen Tibrag en Greate Pier kunnen niet wachten om weer talloze avonturen te beleven en onvergetelijke herinneringen te creëren in hun nieuwe thuis.

 

 

 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden