Sociaal Werk De Kear lanceert Omtinkers: vrijwilligers die anderen ondersteunen in het dagelijks leven

Sociaal Werk De Kear is begonnen met Omtinkers Eigen foto

DFM - Sociaal Werk De Kear heeft onlangs een nieuw initiatief gelanceerd genaamd 'Omtinkers'. Deze 'Omtinkers' zijn vrijwilligers die vanuit hun eigen ervaring, talent en plezier tijdelijk met iemand meelopen in het leven. Ze bieden hulp en ondersteuning bij alledaagse zaken, variërend van huishoudelijke taken en sociale contacten tot instanties, gezondheid, kinderen, financiën en mantelzorg. Het doel van de 'Omtinkers' is niet om problemen voor anderen op te lossen, maar om hen te helpen deze problemen zelfstandig aan te pakken.

Om ervoor te zorgen dat de 'Omtinkers' goed voorbereid zijn op hun rol, biedt Sociaal Werk De Kear hen een training van drie dagdelen aan. Tijdens deze training krijgen de 'Omtinkers' handvatten voor het coachen, worden hun eigen talenten versterkt en leren ze van elkaar door middel van intervisie.

Het verhaal van Harold en Bert
Een recent voorbeeld van hoe 'Omtinkers' het leven van mensen positief kunnen beïnvloeden, is het verhaal van Harold. Harold woont samen met zijn vrouw in een nieuwe wijk, maar hun leven is drastisch veranderd sinds zijn vrouw halfzijdig verlamd is geraakt na een auto-ongeluk. Als mantelzorger heeft Harold moeite om een balans te vinden tussen de zorg voor zijn vrouw en tijd voor zichzelf.

Gelukkig heeft Harold onlangs Bert leren kennen, een buurman die bekend staat om zijn zorgzame en verbindende karakter. Bert biedt Harold een luisterend oor en merkt hoeveel dit voor hem betekent. Hij stelt voor om wekelijks samen een wandeling te maken, waardoor Bert de Omtinker van Harold wordt. Tijdens deze wandelingen verkennen ze de buurt en ontdekt Harold dat er elke donderdagmiddag bridgedrive plaatsvindt in het plaatselijke buurthuis. Dit geeft Harold de mogelijkheid om wekelijks even te ontspannen en te genieten van twee uur bridgen.

Meer weten
Voor wie net als Harold graag in contact zou willen komen met een 'Omtinker' en meer informatie wil ontvangen kan zich aanmelden bij Francien Bekius. Zij is de contactpersoon bij Sociaal Werk De Kear en je kunt haar bereiken via telefoonnummer 06-512 911 63 of per e-mail via f.bekius@sociaalwerkdekear.nl. 'Omtinkers' zijn buurtbewoners die graag iets extra's willen betekenen voor anderen en ze staan klaar voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden