Stormachtig weer voor deelnemers dorpentocht

HEERENVEEN - Onder barre weersomstandigheden wandelden deelnemers aan de Dorpentocht 316 dinsdag van Heerenveen naar Gorredijk met in hun midden een groot kruis van 3,5 meter. 

De deelnemers aan de mars waren afkomstig van verschillende christelijke gemeenten in Heerenveen Zij namen het stokje maandagavond over van de groep uit Wolvega. De wandeltocht begon met een hartelijke ontvangst bij de Evangelische Boekwinkel aan de Vleesmarkt in Heerenveen. Er was een mooie route uitgezet via De Knipe en Langezwaag, waar een tussenstop was met een leuke tractatie voor de wandelaars. Unite voor Christ zorgde in Gorredijk voor een prachtige afsluiting. 

Dorpentocht 316 is een wandeltocht door Noord-Nederland met als doel christenen te verbinden en op te roepen tot gebed. Wandelen met een groot kruis van plaats naar plaats, tussen Pasen en Pinksteren. Unite in Christ heeft deze dorpentocht uitgezet in de vorm van een hart.

De wandeling begon op 5 april in Wijnjewoude. Daarna lopen de deelnemers 42 dagen van dorp naar dorp (en stad) in Friesland, Drenthe en Groningen. In iedere aankomstplaats zetten ze het kruis neer als teken van hoop en van eenheid in Christus. De volgende dag gaat dit kruis mee naar het volgende dorp. Op 22 mei is het slot in Wijnjewoude. 

In ieder dorp  wordt de groep ontvangen door plaatselijke vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. Per dorp is er een programma waarbij een teamleider van Unite in Christ de leiding heeft, er is aandacht voor het thema (eenheid in Christus en bloei van je dorp) en er wordt voor het dorp gebeden.