Succesvolle aftrap klantcampagne Warm Heeg

Algemeen
Foto Jolanda Siemonsma Fotografie
Foto Jolanda Siemonsma Fotografie

SNEEK-Op maandagmiddag 22 mei is de klantcampagne van Warm Heeg officieel van start gegaan. In het pop-up campagnekantoor van Warm Heeg aan de Harinxmastrjitte 46 waren een twintigtal vrijwilligers, het kernteam van Warm Heeg en wethouder Henk de Boer aanwezig. Hier werd de campagnefilm, met Hegemers in de hoofdrol, gelanceerd en werden de tasjes met klantbrochures overhandigd aan de aanwezige lokale vrijwilligers.

\n

 

De klantbrochures zullen in de eerste campagneweek persoonlijk uitgereikt worden aan ruim 1.100 Hegemer huishoudens die in aanmerking komen voor aansluiting op het collectieve warmtenet van Warm Heeg. Bij de feestelijke aftrap kreeg Warm Heeg hulp van wethouder Henk de Boer, die daarmee benadrukt dat de gemeente Súdwest-Fryslân het project Warm Heeg van harte ondersteunt.Daarna ging hij het centrum van Heeg in om de eerste brochures aan de deur persoonlijk af te geven.

Campagne Warm Heeg

De klantcampagne van Warm Heeg loopt zes weken, van 22 mei tot 1 juli, onder het motto ‘ús doarp, ús mar, ús kâns’. Bewoners die besluiten over te stappen naar Warm Heeg kunnen via de website een contract afsluiten. Op verzoek helpt Warm Heeg daarbij, thuis of in het tijdelijke campagnekantoor aan de Harinxmastrjitte 46 in Heeg.

Er is één kans

Het is erop of eronder! Warm Heeg kan alleen doorgaan wanneer 75% van de huishoudens voor 1 juli klant wordt. Alleen dan kan sprake zijn van een gezond warmtebedrijf in de komende tientallen jaren. Als Warm Heeg doorgaat start de daadwerkelijk levering van warmte naar verwachting in 2026. De contracten zijn nu nodig om de financiering door banken rond te krijgen.

Uniek in Friesland

Warm Heeg is één van de officiële proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) in Nederland. Een burgerinitiatief dat zich inzet om met warmte uit het Heegermeer het dorp Heeg aardgasvrij te maken. Het is een uniek project in Friesland, waarbij een heel dorp zich collectief inzet om deze energietransitie aan te gaan.

Warmte in Heeg: zo werkt het

Het warmtenet van Warm Heeg gaat het Hegermeer als warmtebron gebruiken. In de zomermaanden wordt de warmte geoogst en, voor zover op dat moment niet nodig, opgeslagen in een aardlaag op 150 tot 250 meter diepte. Vanuit een centrale machinekamer (het warmtehûs) wordt het warme water via het dorpswarmtenet naar de woningen gepompt. Een afleverset,  in plaats van de CV-ketel, zorgt in de woning voor warmte in het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Voor extra koude dagen en storingen is er een backup-systeem met piekketels in de machinekamer.

Meer informatie over Warm Heeg is te vinden op www.warmheeg.nl

Afbeelding