"Tekenplezier is voor iedereen" in dorpshuis Haskerdijken

HASKERDIJKEN - Op de eerste verdieping in het dorpshuis It Deelshûs van Haskerdijken gaat vanaf 8 september op de woensdagmiddag een leuke tekencursus van start. 

Nu ons sociale leven door de coronamaatregelen op een laag pitje heeft gestaan is het inspirerend om op deze wijze weer met een kleine groep samen te kunnen komen. Het doel is om de tekenvaardigheid te vergroten maar ook om gezellig samen te kunnen zijn.

Tekenplezier is voor iedereen is speciaal opgezet door Kunsthuis De Vleugel voor de inwoners van Haskerdijken en omstreken. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De gemeente Heerenveen heeft hiervoor een subsidie toegekend waardoor de cursus voor een gereduceerd tarief gevolgd kan worden. Het is vooral bedoeld voor 55+ senioren, alleenstaanden,  en mensen die achteruitgang in hun inkomen hebben ondervonden door de coronamaatregelen of door een andere oorzaak.

Tijdens de opdrachten worden verschillende materialen gebruikt zoals contékrijt, potlood, pastelkrijt, houtskool en Oost-Indische inkt. Alles is al in de cursusruimte aanwezig. Er worden tips gegeven over hoe een onderwerp in verhouding en perspectief getekend wordt. Hoe wordt een voorwerp, dier of portret evenwichtig op het vlak gezet? Hoe worden toonwaarden en arceringen gebruikt? De aanwijzingen van de ervaren vakdocent Marije Bouman zijn leerzaam en inspirerend. Na iedere opdracht wordt het gemaakte werk in de groep besproken.

Naast de cursus Tekenplezier is voor iedereen organiseert Kunsthuis De Vleugel ook cursussen Tekenen en schilderen en Realistisch schilderen in de Heerenveense School te Heerenveen en omstreken. Voor meer informatie of aanmelden: www.kunsthuisdevleugel.nl of neem contact op met de docent 06-49788215.