Terras 'Crisis in de Tent' bij Tolhuisbrug eerder afgebroken

Foto Hotel Anne-Klare

JOURE - Waar in de televisie-uitzending van 'Crisis in de Tent' door zakenvrouw Annemarie van Gaal nog bij wethouder Frans Veltman werd gepleit om het gebruik langer dan de overeengekomen 1 oktober toe te staan, wordt het terras bij de Tolhuisbrug vandaag vroegtijdig verwijderd. Het nieuwe buitenzitje met zo'n 55 zitplaatsen kwam er door bemiddeling bij de gemeente van tv-koks Herman den Blijker. Sinds vanochtend vroeg zijn de steigerbouwers aan de slag gegaan.

Reden voor het vroegtijdig weghalen van de overspanning over de Kolk is de veiligheid in verband met Jouster Merke. Van het traditionele feest in Joure is door het coronavirus weinig meer over. Er is geen markt, de kermis gaat niet door en er is geen Jouster Merkeloop. Toch hebben de eigenaren van Hotel Anne-Klare en Het Tolhuis, die het terras gezamenlijk gebruikten, besloten om het met het oog op feestvierders te laten verwijderen.

,,Het risico dat mensen zich gaan verzamelen op het terras en de coronamaatregelen niet meer gegarandeerd kunnen worden is te groot. Dat risico willen we niet nemen'', staat op de Facebookpagina van het hotel aan het Zijl te lezen. De reguliere terrassen van Anne-Klare en Het Tolhuis blijven bestaan.  
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden