Twaalf inwoners Medias op bezoek in De Fryske Marren

JOURE – Twaalf inwoners van het Roemeense Medias waren onlangs op bezoek in De Fryske Marren. Stichting Comité Fryske Marren-MEDIAŞ is gevraagd de stedenband met de Roemeense stad Medias nieuw leven in te blazen en nodigde daarom de gasten in relatie tot het educatieproject 'De Schone Stad'. De local-burgemeester van Medias Dan Sima en diverse onderwijzers hebben verschillende instellingen en scholen bezocht om kennis te maken met De Fryske Marren.

'De Schone Stad' is een internationaal project voor groep 7 en 8 over afval, circulaire economie en duurzaamheid in Nederland èn Roemenië. Dit schooljaar wil de stichting het project graag voortzetten. Ze hebben daarom een bezoek gebracht aan OBS ’t Swannestee in Langweer en Samenlevingsschool Bloei in Terherne die hebben meegedaan aan het project. Hiernaast hebben ze een bezoek gebracht aan Mar & Klif waar de coördinator van Groen Doen uitleg heeft gegeven hoe natuur en milieu educatie op basisscholen in de gemeente wordt georganiseerd.

Een bezoek aan het gemeentehuis en daarbij kennismaken met de burgemeester en wethouders was ook een onderdeel van het programma. Hierbij werd diverse kennis en ervaringen met elkaar gedeeld en het belang van de stedenband benadrukt.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden