Tweede druk van ,levenswerk’ Harry de Jong

Foto: Max van Gelder

HEERENVEEN  Dezer dagen verschijnt alweer de tweede druk van De Duivel Ligt Altijd Op De Loer,  het ,levenswerk’ van Harry de Jong uit Heerenveen.

In dit 700 pagina’s tellende boek heeft de auteur de interviews gebundeld die hij de afgelopen jaren had met de ,groten der aarde’ op muziekgebied. Van Johnny Cash en the Rolling Stoners tot  Metallica, Black Sabbath en Neil Young.

De eerste druk verscheen in maart en was meteen een succes. Het werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers. De Telegraaf besteedde er zelfs een hele pagina aan en sprak van ,geweldige rock and roll avonturen.’ Het Nederlands Dagblad noemde het ,een boek vol smakelijke verhalen.’ Ook het landelijke muziekblad Lust For Life was vol lof over De Duivel Ligt Altijd Op De Loer. ,,Een boek vol openhartige, informatieve interviews, waardoor we de muzikant echt beter leren kennen,’’ aldus recensent Robert Haagsma.

De Jong had heel wat materiaal om uit te putten, want hij interviewde in de afgelopen vier decennia ruim 2000 popmuzikanten. Naast de interviews zijn in het boek ook reportages opgenomen die De Jong maakte voor de Heerenveense Courant. Zo trok hij door Europa met het inmiddels ter ziele gegane transportbedrijf Oenema en ging hij een week met Jehova’s Getuigen van deur tot deur.

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer verscheen bij uitgeverij Band Of Books en is in elke boekhandel en op bol.com te koop. In Heerenveen is het verkrijgbaar bij boekhandel Binnert Overdiep aan de Dracht.   Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden