Vaccinatielocatie Heerenveen Zwerfafvalvrij

Foto: FPH

HEERENVEEN - Mustafa Gumussu is eigenaar van het pand en het terrein van de vaccinatielocatie in Heerenveen. Hij en de GGD doen er alles aan om het terrein en de buurt netjes te houden. 

Daarom heeft hij via de gemeente Heerenveen de samenwerking met Nederland Schoon gezocht. Om het terrein van en om de vaccinatielocatie afvalvrij te houden staan er vanaf vrijdag 4 juni twee nieuwe ‘Nederland Schoon’-afvalbakken op het terrein van de vaccinatielocatie

De vaccinatielocatie is vanaf april dit jaar in gebruik bij de GGD. De GGD deelt vanaf 4 juni flesjes water uit aan de bezoekers in verband met het warme weer. Om er voor te zorgen dat de lege waterflesjes en ook eventuele mondkapjes in de afvalbak belanden, staan er twee afvalbakken van Nederland Schoon.

Te gast en gastvrij

Gumussu is zelf al geruime tijd bezig om op het terrein en de straat zwerfafval weg te ruimen met een grijper van ‘Nederland Schoon’. Wethouder Jaap van Veen, met het thema afval in zijn portefeuille, is blij dat hij beide partijen met elkaar in contact kon brengen. “Bezoekers zijn te gast in de wijk en op de locatie. Daar kun je tijdelijk parkeren, je krijgt een vaccinatie én er wordt voor je gezorgd. Dan laat je niet als dank je afval slingeren. We maken het iedereen zo makkelijk afval in deze bakken achter te laten.”

Verminderen zwerfafval

Nederland Schoon zet zich in voor het verminderen van zwerfafval, onder andere door publiekscampagnes. Een van die campagnes is ‘flesjes-in-de-bak | Nederland Schoon.’ De bakken worden door Nederland Schoon gratis geleverd.

Dus bezoek je de vaccinatielocatie: gooi je afval in de afvalbak en geniet mee van een mooie, schone omgeving!