Van rustig herfstweer naar een guur weekend

ORANJEWOUD - Het was de afgelopen dagen rustig herfstweer met nu en dan een klein buitje en van tijd tot tijd een zonnetje. 

In Oranjewoud is duidelijk te zien dat het nog herfst is. Henk Schriemer maakte hier nog een paar prachtige herfst plaatjes. De komende dagen zullen echter meer winters aanvoelen. 

Vrijdagochtend is de zon mogelijk nog even te zien. In de middag wordt de bewolking al wat dikker en gaat het van het westen uit regenen. In de avond is er in het oosten lokaal ook natte sneeuw mogelijk. In het westen wordt het dan droog, al is er langs de kust nog wel kans op een bui. De wind wordt zuidelijk en neemt flink toe. Boven land naar matig tot vrij krachtig en langs de noordwestkust naar hard, 7 Bft. Langs de Wadden is er vanaf de middag kans op windstoten. Het zal guur aanvoelen Later in de avond neemt de wind alweer af. De temperatuur blijft vrijdag steken bij een graad of 5.

Zaterdag en zondag verlopen ook fris. Beide dagen is er kans op neerslag. Mogelijk met een winters tintje. Volgende week stijgt de temperatuur weer naar een graad of 9.