Verbetering toegankelijkheid begraafplaats Harich

HARICH - In de tweede helft van november starten de gemeente, afhankelijk van de weersomstandigheden, met het vernieuwen van de hoofd- en tussenpaden op de begraafplaats in Harich.

Dit wordt gedaan om de toegankelijkheid voor de bezoekers te verbeteren en ongemakken te voorkomen. In de periode dat er aan de paden gewerkt wordt, is de begraafplaats gewoon open. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Verbeteren toegankelijkheid
De huidige hoofdpaden, die bestaan uit gewassen schelpen, zijn aan vervanging toe. De huidige schelpenlaag is erg dun geworden, waar veel onkruid doorheen groeit. Daarom worden de hoofdpaden hoger gelegd en voorzien van asfalt met een laag schelpen. ,,Zo lijkt het een schelpenpad, maar heeft het de functionaliteit van een asfaltpad. Op die manier krijgt het onkruid geen kans om door de paden heen te groeien. De randen vullen we verder op met grond zodat er een betere overloop is naar het gras'', aldus de gemeente.

De aanpassingen zorgen er volgens de gemeente voor dat de paden droger, schoner en netter blijven. ,,Zo zorgen we ervoor dat de begraafplaats ook voor bijvoorbeeld mindervalide personen goed begaanbaar is. De paden blijven op dezelfde plek en houden dezelfde afmetingen.''

Kleinere tussenpaden
Daarnaast worden de kleinere tussenpaden aangepast. Dit worden graspaden. ,,Uit ervaring weten we dat dit functioneel is en niet drassig wordt. Daardoor en doordat we hoogteverschillen gelijk hebben gemaakt is het beter toegankelijk voor bezoekers. Ook het aanzicht van de begraafplaats wordt hiermee verbeterd.''
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden