Verkiezing van de mooiste vrouw van Nederland met een doelstelling

SNEEK- Op 30 juni 2021 is de jaarlijkse verkiezing van Miss World Nederland. ‘Beauty with a purpose’ staat centraal bij deze verkiezing en dit betreft een maatschappelijk doel waarvoor de Finalisten zich moeten inzetten. Dit maatschappelijk doel is nationaal gericht maar kan ook op internationaal gebied plaatsvinden.

Onder leiding van een professioneel team zijn de Finalisten klaargestoomd en hebben zij zich allen een persoonlijk doel gesteld. Hierbij hebben ze de nodige trainingen gekregen om hun kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen. Hiernaast hebben de Finalisten gedurende een jaar lang diverse challenges gedaan om zichzelf te leren presenteren. Hierdoor hebben ze geleerd om flexibel te anticiperen op verschillende situaties. Uit de negen finalisten zal een winnares gekozen worden. De winnares zal Nederland vertegenwoordigen bij de Miss World verkiezingen die op 16 december aanstaande in Puerto Rico gehouden zullen worden.

Vorige week is bekend geworden dat in de jury ook de bekende Actrice en Presentatrice Tanja Jess en Simone Filippini de Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) www.nvvn.nl zullen plaatsnemen

Dit jaar bestaat Miss World 70 jaar en zij is hiermee eerste en oudste beautycontest ter wereld. Miss World Nederland bestaat dit jaar vijf jaar.

De negen finalisten zijn:

Sanne van de Galiën uit Leeuwarden Iris Borgman uit Bennekom

Marisol Solianan uit Den Haag Patricia Korenromp uit Zwolle

Mandy Beekwilder uit Den Bosch Neel Al Jabori uit Goirle

Laura Bas uit Amsterdam Lizzy Dobbe uit Den Helder

Dillay Willemstein uit Eindhoven

De casting van de nieuwe Miss World Nederland finalisten voor het seizoen 2022 zal op 27 juni 2021 plaatsvinden en zal geheel plaatsvinden in het thema van de duurzame werelddoelen ook de SDGs genoemd www.sdgnederland.nl van de Verenigde Naties. De casting vindt plaats op slot Loevestein in Poederoijen waar dit jaar het Hugo de Groot jaar wordt gevierd: www.loevestein.nl