Vijf jongeren ontvangen certificaat voor hun jongerenactiviteiten

Oorkonde Impacters De Fryske Marren Foto Sociaal Werk De Kear

DFM - Onlangs vond de eerste editie van de 'Impactermiddag' plaats, een succesvol evenement met nieuwe ontmoetingen en de uitreiking van vijf certificaten. Elf aanwezigen en enkele collega's van het jongerenwerk hebben elkaar leren kennen door middel van een spel. 

Na dit kennismakingsspel was het tijd voor een creatieve workshop, waarbij we schilderijen hebben gemaakt met als boodschap "Impact maken". ,,De resultaten waren indrukwekkend! Elke jongere gaf een eigen interpretatie aan het thema'', zo laat De Kear weten.

Vijf certificaten voor jongeren
Joel en Vaienna hebben een certificaat ontvangen voor hun inzet en constante betrokkenheid bij het Game Café op het Bogerman in Balk. Deze wekelijkse spelletjesmiddag voor leerlingen die behoefte hebben aan gezelligheid en sociale contacten begon in februari 2022 en ,,is nog steeds een groot succes.''

Ook broer en zus Jarno en Lyanne hebben een certificaat ontvangen voor hun inzet in Lemmer en de organisatie van de Block Party voor kinderen die niet op vakantie gaan. Deze zomer zal de 5e editie van de Block Party plaatsvinden op 28, 29 en 30 augustus.

De derde jongere die een certificaat heeft ontvangen, is Nick. Tijdens zijn maatschappelijke stage heeft Nick onderzoek gedaan naar zijn talenten en interesses. ,,Op basis van dit onderzoek heeft hij een leuke sportactiviteit georganiseerd tijdens de Koningsspelen, in samenwerking met basisschool de Wumkesskoalle. Met veel enthousiasme heeft Nick deze activiteit geleid, waarbij voetbal centraal stond.''

De overige jongeren zijn momenteel nog druk bezig met het maken van impact en zullen na afronding van hun project ook een certificaat ontvangen.

De inzet van de jongeren wordt ook gewaardeerd door De Fryske Marren. Wethouder Barbera Gardeniers heeft persoonlijk de tijd genomen om alle certificaten te ondertekenen.




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden