Waardepunten actie voor koffie Voedselbank

HEERENVEEN – Met nog 140 Lionsclubs in ons land doet nu ook de LC Heerenveen e.o. in december a.s. mee aan de inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten.

In tien jaar is die actie uitgegroeid tot een overweldigend succes voor de Voedselbanken in de regio van de deelnemende clubs. Vorig jaar werden landelijk maar liefst bijna 100 miljoen DE punten ingezameld. Die waren er, mede dankzij de actiebijdrage van 20% door fabrikant Douwe Egberts, goed voor 204.000 pakken koffie.

De opzet is simpel. In de supermarkten die bereid zijn hun medewerking te verlenen, staan in de feestmaand december grote, herkenbare boxen waarin het winkelend publiek hun waardepunten kan deponeren. In de regio Heerenveen zijn dat AH in de Passage, Jumbo Kooistra aan het Molenplein, Jumbo Kooistra De Greiden, Poeisz De Greiden, Coop Brouwer Nieuwehorne en  de Buurtsuper in Heerenveen-Zuid.  

Veel mensen kunnen zich geen koffie veroorloven, met name in deze coronatijd. Duizenden gezinnen leven namelijk onder de armoedegrens. De Voedselbank kan die mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Koffie komt er echter sporadisch in voor, maar als het er wel in zit wordt dat zeer gewaardeerd. Gehoopt wordt dan ook dat met de inzamelactie veel bezoekers van de Voedselbank kunnen genieten van een lekker kopje warme koffie.