Zomaar een plaatje!... Tijdloos Joure

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - Zomaar een plaatje. Soms kom je ergens langs en denk je wat een mooi plaatje. Heb jij dat ook wel eens?

Sinds 17 mei is Joure deels tijdloos, zo laat de foto van Douwe Bijlsma zien. Op die dag werden de wijzers van de Jouster Toer aan de kerkzijde en de kant van Midstraat west verwijderd voor herstel. In februari brak storm Eunice de grote wijzer aan de Midstraat west kant af, die onderaan de toren op de grond belande. Toen het overgebleven deel werd weggehaald bleek dat ook de wijzers aan de kerkkant stormschade hadden opgelopen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan herstel van de wijzers, zo laat Jelle Dijkstra van de beherende stichting BRM weten. ,,Het aangebrachte bladgoud moet vier tot zes weken drogen, daarna kan alles terug worden geplaatst en de bedrading van de verlichting worden gemaakt.'', vertelt Dijkstra. Hij hoopt dat eind deze maand de Jouster Toer z'n tijd terug heeft. Om de kans van breken door harde wind te verkleinen worden de wijzers aan de achterzijde ook meteen versterkt. 

Maak jij ook wel een een mooie foto? Een bijzonder moment, iets aparts of gewoon een mooi plaatje uit de natuur? Stuur deze met een korte tekst naar redactie@grootdefryskemarren.nl. Wij plaatsen jouw foto en omschrijving dan op onze site onder de rubriek zomaar een plaatje!