Zomer vol met gratis activiteiten voor kinderen in Makkum

MAKKUM - Zeilen, suppen, voetballen, Pumptrack of meedoen aan één van de sportinstuiven met springkussens en een te gekke Wipe-outbaan.

 Met de kinderen naar een theatervoorstelling, straattheater of creatief aan de slag met een Toolbox van Cultuur Kwartier. Er is dit jaar van alles te doen in de buurt voor kinderen in Súdwest-Fryslân. Daarnaast kunnen minimagezinnen een dagje uit naar een pretpark of één van de Waddeneilanden.

Samen met Cultuur Kwartier Sneek, Sport Fryslân en Stichting Sociaal Collectief is een programma opgezet bomvol leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie.

Begin juli gaat de speciale website live waar het hele programma is te vinden van Simmer yn Súdwest. Daar staat op aangegeven hoe je je kunt aanmelden voor de activiteiten en waar ze zijn. Alle activiteiten zijn gratis en voor alle kinderen uit de gemeente Súdwest-Fryslân.

Sinds 2018 biedt de gemeente gezinnen met een laag inkomen een weekje vakantie aan op een vakantiepark in Nederland. Dat is dit jaar niet mogelijk. Veel huisjes zijn al vol nu veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie gaan. Als alternatief heeft SWF voor deze gezinnen een dagje weg naar een pretpark of naar één van de Waddeneilanden in petto. Eind juni ontvangen de gezinnen die daarvoor in aanmerking komen een uitnodiging.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws