Zonnebloemafdeling Bakhuizen-Hemelum-Koudum verwent Zonnebloemdeelnemers

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Vanuit de Zonnebloemafdeling Bakhuizen-Hemelum-Koudum werden in de week voor Pasen ruim 130 Zonnebloemdeelnemers verwend met een paasattentie. 

Vrijwilligers van de Zonnebloem brachten een potje met narcissen, een zakje paaseitjes met geurkaars of een ambachtelijk gemaakt chocolade-ei rond. Onder andere voor dit soort activiteiten zoekt de Zonnebloem Koudum nieuwe vrijwilligers.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in coronatijd is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

De Zonnebloem laat ze niet zitten

Ook binnen de Zonnebloem afdeling Bakhuizen, Hemelum en Koudum zijn vrijwilligers actief. Afgelopen jaar heeft deze afdeling zoveel mogelijk geprobeerd contact te houden met de deelnemers. Rondom Pasen zijn er in de dorpen bij alle deelnemers paasattenties rondgebracht. Als lichtpuntje in deze bijzonder periode. In Koudum was dit een mooi chocoladepaasei voor de bijna 80 Zonnebloem deelnemers, gemaakt door de plaatselijke bakker De Vries.

Normaal gesproken gaan de vrijwilligers op huisbezoek, samen eropuit of ze organiseren vakanties en andere activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Doordat er steeds meer vraag is naar kleinschalige en 1-op-1 activiteiten, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig.  De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen in deze omgeving kunnen zijn. Daar heeft de Zonnebloem hulp bij nodig.

Waardevolle kwaliteiten

Daarnaast zoekt de Zonnebloem mensen die vanuit hun beroep of achtergrond specifieke kennis en/of vaardigheden hebben voor bestuurswerk en deze capaciteiten vrijwillig in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Tot de taken van bestuursleden behoren o.a. het creëren van zichtbaarheid voor de Zonnebloem, het toekomstbestendig maken van de afdeling en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied. De Zonnebloem kan ook inzet gebruiken van mensen die energie krijgen van organiseren of van administratieve werkzaamheden.

Ga kennismaken!

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. De Zonnebloem koppelt nieuwe vrijwilligers als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses. Voor diegenen bij wie interesse gewekt is en wie meer wil weten: . Neem contact op met Mirjam van Sonsbeek via: mirjam.vansonsbeek@zonnebloem.nl. Dan kan er gekeken worden waar interesses liggen en hoe iemand het beste ingezet kan worden.