Zonnewal Oranjewoud zorgt voor overlast door weerkaatsing in Oudeschoot

ORANJEWOUD - Er wordt volop gewerkt aan de plaatsing van de zonnepanelen op de ruim zeshonderd meter lange zonnewal langs de A32 bij Oranjewoud.

De zonnepanelen worden geplaatst op staanders van bijna  twee meter hoog. De aanleg van de zonnewal is april 2020 van start gegaan. De zonnewal moet in juli klaar zijn.

Het zonnepark is een gezamenlijk plan van Staatsbosbeheer en het bedrijf Rooftop Energy.

Niet iedereen blij met zonnewal

Een aantal inwoners van Oudeschoot is niet te spreken over de enorme zonnewal. Het gaat om bewoners die langs de A32 wonen. Zodra de zon op de panelen schijnt hebben deze mensen last van een behoorlijk weerkaatsing. Daarnaast zijn veel mensen uit de omgeving Oranjewoud en Oudeschoot van mening dat de zonnewal niet thuishoort op de rand van een natuurgebied.

,, In oudeschoot worden zonnepanelen geplaatst, inmiddels zijn ze een mooi eind. Wat jammer is, is dat wij in oudeschoot er geen profijt van hebben. Maar ze wel overlast geven. Zoals vandaag, de zon schijnt heerlijk, en wat denk je? Ik kan het gordijn dicht doen omdat ik als ik op de bank zit verblind word door de weerkaatsing van de zon op de zonnepanelen. Ik hoop dan ook dat er vanuit de gemeente een goede oplossing zal komen. Ook de gemeente heb ik bericht gestuurd. Ik ben benieuwd naar hun reactie” schrijf een inwoonster van Oudeschoot aan onze redactie.