Ankie Moll van Nebraska: “We helpen de klant graag om er ook deze Kerst weer iets moois van te maken”

HEERENVEEN - Eigenaresse Ankie Moll van kledingzaak Nebraska is een enthousiaste ondernemer. En dat merk je aan de fijne sfeer in haar ruime dames- en meidenmodezaak aan de Dracht in Heerenveen. 

Het is niet voor niets dat ze vaste klanten heeft, die al ruim twintig jaar haar kledingzaak bezoeken. “Sommige klanten, die ik nog van jaren geleden ken, komen hier nu winkelen met hun volwassen dochters! ‘We gaan wel naar Ankie’, zeggen dan”, vertelt Ankie trots. De winkel is dan ook laagdrempelig en het team geeft de klanten veel persoonlijke aandacht. “Wij vinden het belangrijk om iedereen eerlijk te helpen en hebben liever dat een klant met een goed gevoel weggaat, dan met een goed gevulde tas. Al is beide natuurlijk het allerbeste”, lacht ze.

“Het afgelopen jaar was heel heftig”, vertelt ze. “In maart was alles ineens anders. Ik dacht, als dit goed komt, dan komt er meer goed.” Ankie schakelde snel. “In momenten van crisis ben ik op mijn best. Zodra er iets op te lossen valt, ga ik er met volle vaart in! En dat heb ik nu ook gedaan.” Zo konden klanten bijvoorbeeld een tijdstip en een medewerker reserveren om privé te komen shoppen. Dat liep erg goed, aldus Ankie, maar het is gelukkig niet meer nodig. “Het was chaos in maart, maar we zijn er goed doorheen gekomen en nu is het weer echt druk in de winkel. We kijken positief naar de toekomst, en gaan gewoon door!” En door gáát ze. Ankie is druk bezig haar zaak verder uit te breiden met het ernaast gelegen pand, zodat er meer winkel- en magazijnruimte komt.

Met de feestdagen voor de deur hebben Ankie Moll en haar team een grote feestelijke kerstcollectie ingekocht. Ondanks de onzekerheid hoe dit jaar de kerst gevierd kan worden, hebben ze besloten om zelf in ieder geval uit te pakken. “Onder het motto ‘het is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen’, gaan wij de Kerst stijlvol en feestelijk vieren”, zegt Ankie zelfverzekerd. En dat gunt ze haar klanten ook. ,,We helpen de klant graag om er ook deze Kerst weer iets moois van te maken.”

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden