Barkruk 'kopen' tijdens EK voetbal, steun voor vier Jouster cafés

Foto Leonie Schoppema / Pixabay

JOURE - Vier Jouster cafés hebben in aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal, dat van start gaat op 11 juni, een Oranje actie opgezet. Door de coronaregels is het niet mogelijk om van het voetbal te genieten in volle cafés of op pleinen met grote schermen, waar het EK normaal gesproken zorgt voor extra inkomsten voor de horeca.

,,De cafés mogen zowel binnen als buiten de wedstrijden helaas niet uitzenden en dat doet pijn'', aldus de organisatie. Liefhebbers kunnen bij Café de Stam, Café 't Syl, Bar Café Zaal 't Hert en Irish pub Tigh Barra een barkruk claimen voor tijdens het toernooi. De kosten zijn 25 euro en als tegenprestatie mogen de virtuele kroegbezoekers deelnemen aan de Oranje EK Pool.

Met de voorspellingen zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder waardebonnen ter waarde van 449, 350 en 250 euro te besteden bij de vier cafés. Ook zijn er extra prijzen die beschikbaar gesteld zijn door bedrijven, zoals een BBQ pakket voor 6 personen en een uniek portret van Johan Cruijff door Martin Halma.

Om het thuis gezelliger te maken en de horecabedrijven extra te steun, verkopen ze ook bierpakketten. Hierin zitten vier speciaal bieren. De kosten zijn 15 euro per pakket.

Het geld dat overblijft na aftrek van de kosten voor de waardebonnen en bierpakketten wordt verdeeld over de vier kroegen. Inmiddels zijn er veertig barkrukken en 48 bierpakketten verkocht. Wie mee wil doen kan terecht op www.oranjepooljousterhoreca.nl