Bestevaer 53 Motoryacht met containerschip vervoerd over de Rijn

MAKKUM - De scheepvaart op de Rijn zal de komende dagen een bijzonder transport voorbij zien komen, een motorjacht op een containerschip. 

De Bestevaer 53 MY van KM Yachtbuilders uit Makkum is maandagochtend bovenop de normale containerlading van Koppelverband Millennium geladen. De Bestevaer 53 wordt op die manier meegenomen de Rijn op, tot aan Karlsruhe, waar ze weer gelost wordt op vrijdag 2 juli.

Vanaf Karlsruhe zal de Bestevaer 53 een Open Ship tour door Duitsland gaan varen om prospects en pers aan boord uit te nodigen voor een bezichtiging en een proefvaart. Er worden in totaal zes steden aangedaan waar het schip dan een aantal dagen zal blijven liggen. De steden aan de Rijn waar het schip bekeken kan worden zijn Karlsruhe (3 & 4 juli), Mainz (6 & 7 juli), Keulen (9 & 10 juli) en Dusseldorf (12-14 juli). Daarna vaart het schip naar Noord Duitsland om te stoppen in Hannover (17 juli) en als laatste Hamburg (19-21 juli). In de bijlage een overzicht met de data.

Er staan inmiddels al meerdere bezichtigingen gepland maar er is nog plaats voor geïnteresseerden. Een mail naar info@kmy.nl of een belletje is genoeg om een bezoek in te plannen.

Via Facebook en Instagram (@KMYachtbuilders) is het transport en de Open Ship tour te volgen. Houdt ook de hashtag #bestevaer53 in de gaten voor de laatste foto's en filmpjes.