Blauwhuis 1 eindigt op 2e plek na sterke slotwedstrijd

Sport
Foto aangeleverd

BLAUWHUIS- Op de slotdag van de competitie was de opdracht helder voor Blauwhuis: om kans te maken op de titel moest tegenstander Langezwaag worden verslagen. Ondertussen lagen Langezwaag en Wispolia op poleposition voor het kampioenschap. Wispolia ging op bezoek bij Houtigehage; voor Blauwhuis was het hopen op puntverlies van de ploeg uit Terwispel.

In aanloop naar de wedstrijd klonken geluiden dat men het bij Langezwaag als een formaliteit zag om Blauwhuis te verslaan. Het was niet de vraag of ze zouden winnen, maar met welke marge. Dat werkte als olie op het vuur, een tot op de bot gemotiveerde selectie reisde af naar Langezwaag.

Om 14.00 uur werd afgetrapt op het besproeide biljartaken van de thuisclub. Binnen 10 minuten kreeg Blauwhuis een domper te verwerken. Via een vlotlopende aanval over de linkerkant brak Langezwaag door, waarna de rechterspits de voorzet binnentikte (1-0). Aan Blauwhuis de taak om de rug te rechten. Na 20 minuten werd de achterstand ongedaan gemaakt, en hoe! Met een wonderschone uithaal van 25m afstand wist Arjan de Jong de doelman van Langezwaag te verslaan (1-1)! In het slot van de eerste helft volgden kansen aan beide zijden, maar het bleef bij 1-1.

De verwachting was dat Langezwaag na rust meer op de aanval zou gaan spelen (zij hadden immers doelpunten nodig in de tweestrijd met Wispolia). Niets was minder waar, het was Blauwhuis dat aandrong op de 1-2. Langezwaag bleef gokken op de counter en werd spaarzaam gevaarlijk via een hoekschop of vrije trap.

Ondanks de kansen voor Blauwhuis leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Tot de 90e minuut aanbrak. Jimte ‘Kung-Fu’ Bootsma legde de bal met een fraaie karatetrap over de verdediging heen en gaf Arjan de Jong hiermee een vrije doortocht naar het doel van Langezwaag. De vleugelflitser bleef koel, omspeelde de keeper en schoot de winnende goal binnen (1-2)!

De overwinning was niet genoeg voor het behalen van de titel, de felicitaties gaan naar Terwispel! vv Wispolia wist Houtigehage met 1-4 te verslaan en eindigt alleen aan kop. Lokwinske!

Voor Blauwhuis was er wel reden voor een klein feestje. Door de overwinning op Langezwaag pakt Blauwhuis een periodetitel, iets wat de club tientallen jaren niet heeft meegemaakt! Runner-up Blauwhuis 1 mag zich klaarmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse!