'Boerenmarkt' en 'Joure onder de wol' trappen zaterdag het zomerseizoen af

JOURE - Zaterdag 13 mei, van 10.00 –17.00 uur, is het zover. Dan wordt er een dubbel zo gezellig evenement in de Jouster Midstraat gehouden: 'Joure onder de Wol' en de 'Boerenmarkt' Het zomerseizoen wordt daarmee afgetrapt met honderd kramen.

De 'Boerenmarkt fan boer nei minsken' wordt georganiseerd door Janny Modderman. Zij runt in Joure 't Klaverke waar onder meer streekproducten worden verkocht. Vandaar dat een markt organiseren met steekproducten daar prima bij past. ,,Het doel van deze markt is dat mensen de boeren-(streek)winkeltjes leren kennen. Wie zijn deze boeren of (streek) winkeltjes? Waar kun je ze vinden? Via deze markt worden de klanten in contact gebracht met deze boeren en (streek) winkeltjes'', vertelt Janny.

Op de boerenmarkt zijn streekproducten te vinden als zuivel, kaas, vlees, groente, eieren en fruit. Maar ook onder andere koek, verse thee, honing, chocolade, vis, azijn, bier, stekjes en zaden. ,,Een groot, mooi assortiment wat aangevuld wordt met poffertjes, suikerspin, boeren ijs, duurzaam speelgoed, hooimadammen en edelstenen.

'Joure onder de Wol'
De markt van 'Joure onder de Wol' wordt georganiseerd door Anita van A-Joure breiboutique, waar onder andere wol te koop is. Zij organiseert daarom deze markt waarop veel aspecten van wol samen komen. 'Joure onder de wol' is een dag om te zien en te ervaren wat het inhoudt om schapen te hebben en wat je met een product als wol allemaal kunt doen.

In de producten en de mensen die met wol bezig zijn is de passie goed terug te vinden. Veel van de gebruikte creatieve technieken bestaan al eeuwenlang. Ambachtslieden geven demonstraties van technieken als weven, spinnen en kaarden. Goedbeschouwd kun je tijdens Joure Onder de Wol het complete traject van schaapsscheren en het verwerken van ruwe wol tot aan het eindproduct ervaren.

Daarnaast is het ook mogelijk voor de bezoekers om zelf creatief met wol de slag te gaan. Zo zijn er verschillende workshops om aan mee te doen. Verder is er een doe-plein, waar iedereen gezellig met eigen werk aan kan schuiven en bezig kan zijn.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden