Borick de Hoop beste voorlezer in De Fryske Marren

De beste voorlezers van De Fryske Marren Foto Bibliotheek Lemmer

SCHARSTERBRUG - Maandagavond werd er volop voorgelezen in de bibliotheek van Lemmer. De bieb was het toneel van de regiofinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Borick de Hoop van OBS de Brêge in Scharsterbrug werd uitgeroepen tot winnaar.

Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond maandagavond plaats in de Bibliotheek in Lemmer. Er deden maar liefst zestien leerlingen mee. Lisa Veenstra van It Haskerfjild in Joure werd tweede en de derde plaats was voor Hannah van Doorn van de Wumkesskoalle uit Joure.  

De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald door IJtje Braad-Plantinga, theatermaker van Plantimproductie, en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl er komisch improvisatietheater gespeeld werd met de deelnemers trok de jury zich terug voor overleg.

Jury
De jury bestond uit Louise Hornstra (oud-leerkracht en voorleesvrijwilliger bij de Bibliotheek), Barbara Gardeniers (wethouder De Fryske Marren) en Donna van der Gragt (jeugdmedewerker bij Bibliotheken Mar en Fean). Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.   

Leesplezier   
Borick las een pakkend fragment voor uit ‘De magische luchtballon’. De jury vond dat Borick een mooie inleiding had, iedereen helemaal meenam in het verhaal en zijn leesplezier goed overbracht op het publiek. Borick zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die op 12 april gehouden zal worden in Theater de Skâns in Gorredijk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden