Brand bij mechanisatiebedrijf Easterein: door snel ingrijpen veel schade voorkomen

Foto: Brandweer Harlingen

EASTEREIN - In Easterein stond het dak van een loods in brand. Het gaat om het dak van een mechanisatiebedrijf aan de Sibadawei. 

Er kwam veel rook vrij, daarom vroeg de brandweer omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon er veel schade worden voorkomen, want niet ver van het bedrijf ligt een olie- en bandenopslag.

De brandweerkorpsen van Wommels, Mantgum, Bolsward en een groot watertransport uit Harlingen rukten uit. Omdat de rook in de richting van het dorp ging en het om een bedrijf ging, is er snel opgeschaald. De brandweer was het vuur snel de baas. De loods heeft wel water- en rookschade opgelopen.

Er is asbest vrijgekomen bij de brand, maar volgens de brandweer is alles op het terrein zelf neergekomen. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Het bedrijf Bos Mechanisatie verkoopt onder meer landbouwmachines en tuingereedschap. Eigenaar Anne Bakker is blij dat zijn medewerkers zo snel konden handelen en machines uit de loods vandaan hebben gehaald. "Het brengt je niets, maar het had veel erger gekund," verklaart hij.