Breeuwsma en De Vries nog in wachtkamer voor de Olympische Spelen

LEEUWARDEN - Maandag wordt bekend gemaakt wie de laatste twee shorttrackers zijn die voor Nederland naar de Olympische Spelen gaan. Daan Breeuwsma en zijn vriendin Rianne de Vries, die in Akkrum wonen, zitten nog in de wachtkamer.

Breeuwsma is duidelijk over welke keuze er gemaakt moet worden. ,,Als ze goud willen winnen op de relay, dan moeten ze mij meenemen'', zo laat hij aan Omrop Fryslân weten. Nu het beslismoment dichtbij komt, vindt De Vries het wel spannend.

Wakker liggen ze er niet van, maar thuis in Akkrum wordt er wel over gesproken. "We praten er wel over ja", zegt De Vries. "Over hoe je moet rijden bijvoorbeeld. Niet denken aan plaatsing, maar gewoon goed en lekker rijden. En het loslaten."

Schulting hard onderuit
Nadat Rianne de Vries onderuit ging, volgenden ook Georgie Dalrymple, Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting. Ze maakte een behoorlijke klapper bij de valpartij. Dat was wel even schrikken, ook voor haar. "Ja, ik schrok ook. Maar ik heb er geen last van. Ja, een stijve bil, maar dat is niks."

Kijk voor de interviews op www.omropfryslan.nl/nieuws/1122368-als-ze-goud-willen-halen-op-de-relay-moeten-ze-mij-meenemen