‘Coldplay’ bij Uitfestival Blauwhuis

Foto aangeleverd

BLAUWHUIS- Zaterdag 9 september treden met name jonge, veelbelovende talenten op bij Uitfestival ‘de Vitus Muzyk Fabryk’ in Blauwhuis. Het programma begint ‘s morgens 10.30 uur in de grote pastorietuin met een muzikale strúntocht en een optreden van muziek- en dansleerlingen van het Atrium.

Om 11.15 uur gaat het verder in de monumentale Sint Vituskerk, hier speelt Barteld Post (20) o.a. Viva La Vida fan Coldplay op het grote kerkorgel. Dan is het de beurt aan de 26 leden van jeugdorkest Nij Kabaal uit Blauwhuis / Tjerkwerd / Parrega. Zij begeleiden samen met Barteld Post een spannend verhaal dat verteld wordt door provinciaal voorleesfinaliste Inge Witteveen (foto) en Lucas Foekema.

Uitfestival ‘de Vitus Muzyk Fabryk’ wordt om 11.55 uur afgesloten met een spektakelstuk van componist Camille Saint Saëns door organist, jeugdorkest en dirigente Jeanette Valkema.

‘s Middags is er Open Monumentendag met rondleiding, tentoonstelling en documentaire. De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met een buitenviering ‘ûnder de beamen’ met medewerking van koor en Fanfare.

De toegang is gratis.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden