Concours Hippique Rijs viert 75e editie

RIJS - Twee jaar heeft de organisatie van Concours Hippique Rijs moeten wachten op mogelijkheden om het jubileumconcours te mogen vormgeven. 

Op zaterdag 6 augustus 2022 kan het dan toch gevierd worden. 75 jaar rijke historie aan paardensport vond er reeds plaats in de Zuidwesthoek van Friesland. Op verschillende plaatsen heeft het concours al plaatsgevonden maar de laatste jaren vormt Manege Gaasterland aan de Wyldemerkwei 1 te Harich het ideale decor voor een dagje paardensport met daarnaast veel vertier voor jong en oud.

Aantrekkelijke rubrieken

De wereldwijd bekende carrousselgroep de Fryske Quadrille met acht authentieke sjezen, elk getrokken door een tweespan Friese paarden met dame en heer gekleed in het Friese kostuum zullen de jubileumdag afsluiten. De showgroep heeft speciaal voor het concours een nieuw muziekstuk samengesteld. Een jubileum mag echter niet gevierd worden zonder aantrekkelijke rubrieken. Vereniging Het Friese Tuigpaard gunde CH Rijs het bijzondere kampioenschap tweespannen voor de sjees. Deze strijd belooft een hele mooie te worden, temeer er meerdere sterke kanshebbers voor de vurig gewilde titel zijn. Ook de hackneys kleine maat ereklasse zullen vechten om de kampioenssjerpen en ook hier kan men een mooie wedstrijd verwachten.

Racen

De pas overleden kunstenaar Evert van Hemert bedacht enkele jaren geleden de Mijl van Rijs. Een race voor Friese paarden, met deelnemers elk een Friese stad vertegenwoordigend. Een race waarbij het niet uitmaakt hóe je de finish als eerste haalt, als je maar als eerste binnenkomt. Deze race zal dit jaar nog éénmaal plaatsvinden, wat zullen de deelnemers gebrand zijn op de winst!

Grote Prijs van Rijs

Ook de springsport heeft op CH Rijs altijd een groot podium. In de hoofdring kunnen ruiters en amazone met talentvolle paarden springen op hoogtes van 1.30, 1.35 en kunnen ze tevens strijden voor de GROTE PRIJS VAN RIJS op 1.40m hoogte. Omdat wij een jubileum te vieren hebben zal de hoofdprijs dit jaar bestaan uit een goed gevulde envelop met € 750,00! Reken maar dat de rijders daar hun best wel even voor willen doen.

Vertier

In een non-stop programma van 09.00 uur tot 17.30 uur wordt het publiek vermaakt met verschillende onderdelen van de aangespannen sport, met tuigpaarden, hackneys en uiteraard de niet te missen Friese tuigpaarden. Ook zal er aandacht zijn voor de jeugdige en toekomstige deelnemers van deze tak van paardensport. Daarnaast zal er springsport te zien zijn in de hoofdring, maar ook in de tweede ring, waar op lagere hoogtes gesprongen gaat worden met paarden of pony’s. Het concoursterrein vult zich verder met een gezelligheidsterras en kinderdorp. Kortom een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Extra informatie

Concours Hippique Rijs vindt plaats op zaterdag 6 augustus 2022 bij Manege Gaasterland, Wyldemerkwei 1, Harich. Toegangstickets kunnen bij de kassa worden aangekocht, maar zijn ze liever eerder gewenst dan mag een mailtje gestuurd worden naar secretaris@ch-rijs.nl. De kassa gaat op 6 augustus vanaf 08.00 uur open. Meer informatie en een volledig programma zijn te vinden op www.ch-rijs.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden