De populairste tuigjes om met je hond te wandelen

INGEZONDEN - Je kent het wel, je hebt een hond, maar het omdoen van het tuigje is en blijft iedere keer weer een uitdaging. 

Daarbij komt ook dat de meeste honden vaak zo enorm trekken, dat ook het wandelen zelf een opgave wordt. Niet alleen is dit ontzettend vervelend voor jezelf, maar komt het ook de gezondheid van je hond niet ten goede. Je kunt je wel voorstellen dat het alles behalve prettig is, wanneer je hond alleen een halsband draagt en je hier iedere keer een flinke ruk aan moet geven omdat je hond iedere keer moet worden gecorrigeerd. Om ervoor te zorgen dat je hond allereerst niet of minder trekt en je op een prettige manier met je hond kunt wandelen, hebben we een aantal populaire tuigjes voor je, waarmee het wandelen ineens een stuk prettiger zal worden.

Verstelbaar tuigje

Het verstelbare tuigje is een favoriet onder hondenbezitters vanwege zijn veelzijdigheid en comfort. Dit type tuigje kan worden aangepast aan de grootte en vorm van je hond, waardoor het altijd perfect past. Met de juiste afstelling voorkom je drukpunten en schuren, wat belangrijk is voor een prettige wandeling voor hond en baasje. Niet alleen is het voor je hond een stuk prettiger, maar helpt  het ook om je hond beter onder controle te kunnen houden. Vooral handig wanneer je hond bijvoorbeeld veel trekt.

Y tuig voor je hond

Het Y-tuigje is een populair tuigje dat zowel stijlvol als functioneel is. Met zijn unieke ontwerp vormt dit tuigje een ‘Y’ op de rug van je hond, waarbij de schouderbanden elkaar kruisen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk en voorkomt wrijving of irritatie. De y tuig hond is geschikt voor allerlei hondenrassen en dus ook  maten en biedt maximale bewegingsvrijheid voor je hond tijdens het wandelen. Bovendien zijn er veel kleuren en leuke patronen om uit te kiezen, waardoor je hond er direct een stuk leuker uitziet buiten op straat. Handig is wel om te kiezen voor een tuigje dat ook direct reflecterend is. Vooral handig wanneer het buiten weer vroeg donker wordt en je ervoor wilt zorgen dat ze je hond dgoed kunnen zien.

Borsttuig

Wanneer je bezig bent met het kopen van alles voor de hond, dan is een goed tuigje natuurlijk onmisbaar. Het borsttuig is daarom ook een goede aanvulling, zodat je een stuk meer controle hebt over je hond, in tegenstelling tot wanneer je kiest voor alleen de welbekende halsband. Het mag dan misschien in het begin voor je hond en ook jouw wel even wennen zijn, maar je zult zien dat jullie hier beiden een hoop plezier aan hebben. Vooral omdat je in tegenstelling tot een halsband, de druk bij het trekken verdeelt en dus niet alles op de nekspieren komt.

Ga naar een dierenwinkel

Het vinden van een geschikt tuigje kan best een uitdaging zijn. Het is daarom dan ook aan te raden je hier van tevoren goed in te verdiepen. Zo kun je via hondjesinfo.nl allerlei handige tips vinden over het uitzoeken van het juiste tuigje, maar kun je er ook voor kiezen om even langs de dierenwinkel te gaan. Handig is wel om je hond direct even mee te nemen, zodat jullie daar samen kunnen kijken wat het beste bij je hond past.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden