Deel Heerenveense horeca gaat vanaf komend weekend werken met toegangstesten

HEERENVEEN - Een groot deel van de Heerenveense horeca gaat vanaf komend weekend werken met toegangstesten en vaccinatiebewijzen. 

In ieder geval café It Houtje, Bleeker, Bak, De Swetser, De Blauwe Kater, Battle House Arena en de Old Sailor hebben besloten om op zaterdagavond te gaan werken met toegangstesten. Daarnaast gaat de leeftijdsgrens naar 18 jaar. Horecabedrijven die niet werken met toegangstesten dienen zich strikt aan de geldende regels te houden. Hier moeten gasten zich aan de anderhalve meter regel houden en een zitplaats hebben. Dit is woensdag besproken in een overleg tussen de horeca en de gemeente Heerenveen. 

In de afgelopen weekenden was het regelmatig onrustig in het centrum van Heerenveen. Door een strakker beleid te hanteren hopen horeca, gemeente en politie dat de rust zal terugkeren. 

Testen voor toegang

Een test laten doen kan via testenvoortoegang.org . Deze test is gratis en is 40 uren geldig. De uitslag heb je binnen 4 uur. Maak gebruik van de corona check app! Ook een volledig vaccinatiebewijs volstaat voor toegang tot de eerder genoemde horecabedrijven.