Deelnemers 16 Dorpentocht fietsen Hemelvaartsdag voor stamceldonatie

16 Dorpentocht Foto organisatie

JOURE - Bijna tweeduizend deelnemers stappen aanstaande donderdag 18 mei op de fiets waarmee ze stamceldonatie ondersteunen. Op Hemelvaartsdag wordt namelijk de 36ste editie van de 16 Dorpentocht georganiseerd. De 16 Dorpentocht wordt al sinds 1980 georganiseerd en vanaf 2015 elk jaar gekoppeld aan een goed doel dat in het teken staat van de strijd tegen kanker. Dit jaar is Matchis Fonds Stamceldonatie het goede doel.

Deze dag vol fietsplezier en vertier start vanaf het sportterrein van SC Joure. Er is een 25 km familie route uitgezet en voor de sportieve fietsers zijn er langere afstanden van 75 km, 120 km en 150km. Nieuw is dit jaar een 70km lange gravelroute die je door de Friese natuur leidt. Meer informatie op www.16dorpentocht.nl

Met de opbrengst worden levens gered
Tijdens deze sportieve dag zal er een informatiestandje aanwezig zijn om deelnemers en toeschouwers meer te vertellen over het belang van stamceldonatie. Daarnaast wordt een groot gedeelte van het inschrijfgeld gedoneerd aan Matchis Fonds Stamceldonatie. Met deze financiële bijdrage kunnen er weer nieuwe stamceldonoren geregistreerd en getypeerd worden om zo het aantal stamceldonoren in Nederland te waarborgen.

Matchis Fonds Stamceldonatie
Matchis Fonds Stamceldonatie heeft als primair doel het zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Matchis zodat er meer passende donoren kunnen worden gevonden voor patiënten die een stamceldonor nodig hebben. De gelden die worden ingezameld zullen geheel ingezet worden voor de wervingsactiviteiten van Stichting Matchis, zodat zij zoveel mogelijk nieuwe donoren kunnen registeren en typeren.

Stamceldonoren zijn van levensbelang voor patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen. Als er geen geschikte donor wordt gevonden, is de kans namelijk groot dat ze overlijden. De kans dat een potentiële donor een match is met een patiënt en daadwerkelijk stamcellen doneert is heel klein. Daarom is een grote groep potentiële donoren noodzakelijk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden