Derde editie van Foodfestival in Bontebok trekt veel publiek

Cultuur en uitgaan
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder

BONTEBOK - De derde editie van het Foodfestival in Bontebok kon zaterdag rekenen op grote publieke belangstelling.

Op het festivalterrein stonden 10 foodtrucks die elk hun eigen specialiteiten hebben. Van Indonesisch street-food tot poffertjes en van heerlijk vlees van de grill tot complete maaltijden, het was allemaal aanwezig.

Het is een prachtig gezicht al die mooie uitgedoste rijdende keukens.  Flammküchen wordt bereid in een prachtige retro blauwe foodcaravan uit 1967. Vanuit een oude leger ambulance worden ambachtelijke gehaktballen gemaakt en diverse warme vega keukengerechten komen uit een Bedford Bedouin uit 1970.

Op de streekmarkt stonden 18 ondernemers met diverse soorten ‘food’ maar ook non-food was aanwezig wat weer linkt aan het foodfestival. Een van de ondernemers met non-food is Terras en Cooking, zij kwamen met keukenhulpjes.  De Zuivelhoeve,  Stoerbrood,  it Swietebekje, Fruit-sap, Bontebok-bier  en de melkmeiden zijn slechts een kleine greep van de food ondernemers.

Er waren 2 podiums op het foodfestival, beide podiums waren de gehele dag gevuld  met muzikanten, dans-acts en een workshop Djembé .

Mede door het prachtige weer was het de gehele dag lekker druk op het festivalterrein. 

Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder