Dik verlies Langweer tegen Kuinre: 2-7

vv Langweer de Kuinre Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Afgelopen weekend stond bij vv Langweer in het teken van vriendinnetjes- en zusjesdag. Dat klinkt feestelijk en dat was het ook wel, maar zeker niet om het resultaat tegen Kuinre van oud-trainer Jan de Wolff. Langweer kreeg een pak slaag en droop af met 2-7 op het scorebord.

Langweer begon slecht en al in de vierde minuut was er een verkeerde pass, waarna de spits van Kuinre de bal in et doel krulde: 0-1. In de negende minuut kwam er een schot van Davey Hendriks op doel, de bal ging naast. Ook een mooie aanval van Sander Drost en een schot van Michel Postma laten de bal niet in het net van Kuinre verdwijnen. Er volgen voor rust nog kansen voor beide partijen, maar het scorebord bleef op 0-1.

Kastje naar de muur
Meteen na de rust volgde de 0-2 voor Kuinre. Verschillende omzettingen op het veld deden het elftal van Langweer geen goed. Na een uitval kwam Kuinre in de 58e minuut op 0-3. Een minuut later kwam Dennis van der Heide in het veld voor Laas Spannenburg. De organisatie was weg, en Langweer werd in twee minuten tijd van het kastje naar de muur gestuurd. Eerst liet iedereen zijn man lopen en werd het 0-4. In de daarop volgende minuut trok Renè Feenstra aan de handrem , en haalde een speler van Kuinre onderuit. Penalty en 0-5.

Keepers in de fout
Langweer was compleet van slag en Kuinre kwam in de 70e minuut op 0-6. In de 75e minuut werd een kopbal van Pieter Bloemendaal van de lijn gehaald. Even later was het wel raak voor hem en Langweer. Na een voorzet van Thomas de Jong stond de 1-6 op het bord. In de 86e minuut ging de keeper van Kuinre in de fout en het wordt 2-6. Keeper Jesse Bloemendaal zal hebben gedacht, dat kan ik ook en zodoende werd de eindstand 2-7.

Conclusie: Een wedstrijd om gauw te vergeten, gelukkig was er nog de vriendinnetjes- en zusjesdag wat nog iets goed maakte aan deze middag. Op 12 maart wacht om 14.00 uur Wispolia van oud trainer Guido Pen.