Doelman Andries Noppert door bondscoach Van Gaal geselecteerd voor WK voetbal

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen doelman Andries Noppert gaat mee naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Van Gaal heeft in totaal 26 spelers opgeroepen voor het WK. Noppert is één van de drie keepers die meegaat. De anderen zijn Justin Bijlow (Feyenoord) en Remko Pasveer (Ajax).
 

Vierde Fries

Noppert is de vierde Fries ooit die naar het WK voetbal gaat. Eerder gingen Theo de Jong uit Leeuwarden (Duitsland 1974), Piet Wildschut uit Leeuwarden (Argentinië 1978) en Jan Kromkamp uit Makkinga (Duitsland 2006). De Jouster is wel de eerste speler van sc Heerenveen die met Oranje naar het WK gaat.
 

Nations League

Noppert zat eind september voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Nederland speelde voor de Nations League toen tegen Polen en België, maar Noppert kwam niet in actie.
Het WK begint zondag 20 november met de wedstrijd Qatar-Ecuador. Die twee landen zitten bij Nederland in de poule. Maandag 21 november is de eerste wedstrijd voor Nederland. Ze moeten om 17.00 uur tegen Senegal.

Kassa voor Heerenveen

Heerenveen verdient aardig wat geld aan de selectie van Noppert. De club krijgt een vergoeding van ruim 10.000 euro per dag. Oranje is op zijn minst achttien dagen weg.

Mogelijk gaat er naast Noppert nog wel een andere Heerenveenspeler naar het WK: Rami Kaib hoort volgende week of hij meegaat naar Qatar.

De linksback werd eind september voor de tweede keer opgenomen in de selectie van Tunesië. De Noord-Afrikaanse ploeg speelde twee oefenwedstrijden tegen de Comoren en Brazilië, mar Kaib speelde geen minuut.

Donderdag werd bekend dat Pawel Bocniewicz niet is opgenomen in de selectie van Polen. De Heerenveenverdediger zat nog wel in de voorselectie.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden