Donateurs #MEIINOAR-actie komen achterop het wedstrijdshirt

HEERENVEEN - Maandag was de deadline van de #MEIINOAR-actie voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. In totaal is door ruim 700 supporters een bedrag van bijna 50.000 Euro ingezameld.

Hoewel daarmee het streefbedrag van 200.000 Euro niet is behaald, maakt sc Heerenveen desondanks de wens van deze supporters realiteit. De namen van de donateurs komen eenmalig achterop het wedstrijdshirt bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/2021. Bovendien wordt de actie verlengd t/m 31 augustus, zodat iedereen alsnog kan meedoen èn op het wedstrijdshirt kan komen.
 
De actie werd op 1 juli 2020 door supporters Oeds-Willem Miedema en Henk Hunneman opgestart met de volledige steun van FeanFan, NieuwNoord, de OSSH en Aktie '67. Het doel was om de club een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd. Dat is gelukt want met ruim 700 donaties van supporters is een bedrag van bijna 50.000 Euro ingezameld. De initiatiefnemers zijn blij met dit resultaat. “Het is fantastisch dat we dit samen hebben bereikt”, vertelt Miedema enthousiast. “Met zo’n bedrag kunnen we echt wat betekenen voor de jeugdopleiding”, vult Hunneman aan.
 
Hoewel het streefbedrag van 200.000 Euro niet is behaald, heeft sc Heerenveen alsnog besloten om de wens van de supporters realiteit te maken. “We vinden de actie zo sympathiek dat we dit graag mogelijk maken”, laat Cees Roozemond van sc Heerenveen weten. Dit betekent dat de namen van de donateurs die een bedrag van 100 Euro of meer hebben gedoneerd alsnog achterop het officiële wedstrijdshirt komen. Niet een seizoen lang zoals eerst de bedoeling was, maar alleen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/2021.
 
Beide initiatiefnemers zijn verguld met dit gebaar, omdat hiermee de unieke kans om als supporters op het jubileumshirt te komen werkelijkheid wordt. Nu we de club niet op de gebruikelijke wijze vanuit het stadion kunnen aanmoedigen, biedt dit volgens Miedema een mooi alternatief. “Op deze manier zijn we bij de start van het seizoen alsnog “Mei Inoar” en kunnen we het team letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven”. Vanwege dit mooie perspectief wordt de actie verlengd t/m 31 augustus. In lijn met de “Mei Inoar”-gedachte willen de initiatiefnemers namelijk iedereen de kans bieden om mee te doenKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden