Dorpsfeest Ouwster-Trijegeaën voor het eerst in oneven jaar

OUWSTERHAULE – Dit jaar vieren de dorpen Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer hun
tweejaarlijkse dorpsfeest, van donderdag 8 tot en zondag 11 september. Ditmaal in een even jaar, in plaats van het gebruikelijke oneven jaar.

Vanwege de onvoorspelbaarheid qua maatregelen en versoepelingen tijdens de coronacrisis in 2021 is besloten dat jaar het feest niet door te laten gaan. Er is nog gekeken om een kleinschaliger buurtfeest te organiseren met minder activiteiten en bezoekers, maar dit bleek ook niet haalbaar. Zodoende is besloten om het door te schuiven naar dit jaar, voor het eerst in de historie in een even jaar.

Geweldig feest
Anneke Schreur keert na een succesvol eerste dorpsfeest in 2019 als nieuwe voorzitter terug op deze positie. “Ik ben trots op de vorige editie en kijk uit naar de komende feesten. Ik heb vertrouwen in de huidige ploeg vrijwilligers om opnieuw een geweldig feest neer te zetten.”

Programma vernieuwd
Het programma is op enkele punten vernieuwd. De traditionele playbackshow op vrijdagavond is
omgedoopt tot “Ouwster-Trijegeaën Got Talent”. Zo kunnen er nog bredere optredens plaatsvinden,
zoals cabaret, dans of een goochelact, naast de gebruikelijke playbackacts. Ook nieuw is het spel “Waar schijt de koe!” op zondagmiddag. Daarbij loopt een koe gedurende twee uur lang op een veld van 15 bij 15 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken zijn te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept gaat naar huis met een bedrag van €250.

Survival en Zevenkamp
Verschillende activiteiten van vorig dorpsfeest keren terug in dezelfde vorm, zoals de survivalrun voor kinderen op vrijdagmiddag en voor volwassenen op donderdagavond. De versie voor volwassenen werd de vorige keer voor het eerst georganiseerd en na een daverend succes is ook dit jaar de survival weer onderdeel van de festiviteiten. Ook de strijd tussen de buurten, de Zevenkamp, blijft op de zaterdag. Regerend kampioen Ouwster-Nijega zal hier haar titel gaan verdedigen.

Tussen de middag is de gezamenlijke dorpsmaaltijd met soep en broodjes, wat het dorpsfeest al lang uniek maakt. Zaterdagavond komt coverband ‘8-PM’ optreden en zondagochtend wordt de tentsamenkomst verzorgd door ds. Wim Warnar. De collecte komt ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind. Aansluitend is er de matinee, met op het scherm de Formule 1 GP van Italië.

Tekst Arjen de Jong en Wessel Krikke
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden