Drie aanhoudingen voor hennepteelt en drugshandel in Lemmer

Foto Politie De Fryske Marren

LEMMER - De afgelopen week zijn er in Lemmer drie mannen aangehouden voor de handel in drugs en hennepteelt.

Vorige week dinsdag ging de politie binnen in een bedrijfspand aan de Schouw in Lemmer. In het pand trof men twee grote ruimtes aan, waar een hennepkwekerij met minstens 1000 hennepplanten had gezeten. Kort hierna werd een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, voor het vervaardigen van softdrugs aangehouden.

Afgelopen zaterdag werd door een onopvallende eenheid een mogelijke drugsoverdacht gezien. Tijdens de hieropvolgende staandehouding op het Lemsterpad, werden bij een 26-jarige Lemster meerdere verpakkingen met vermoedelijk cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De man werd voor het bezit van harddrugs aangehouden.

Zondag werd een 49-jarige man uit de gemeente De Fryske Marren door de onopvallende eenheden gevolgd. Dit gebeurde naar aanleiding van een melding over mogelijke handel in verdovende middelen. Deze man ging naar een recreatiewoning op een vakantiepark in Lemmer. Bij deze woning rook de politie een sterke hennepgeur, hierdoor ontstond het vermoeden dat in deze woning een hennepkwekerij zat. Na het binnentreden werd er inderdaad een hennepkwekerij met 284 hennepplanten aangetroffen. De man werd aangehouden en ingesloten.

De politie heeft alle drie de zaken in onderzoek.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden