Drukke dagen bij Fean Vuurwerk aan de Leeuwarderstraatweg

HEERENVEEN - Het zijn drukke dagen voor Guus Klein en zijn team van Fean Vuurwerk aan de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen. 

Fean Vuurwerk is het enige verkooppunt in Heerenveen. Voorheen konden liefhebbers van vuurwerk terecht op drie adressen.

Mensen kunnen vanaf donderdag voor het eerst sinds drie jaar weer vuurwerk kopen. De afgelopen twee jaarwisselingen gold een verbod vanwege de coronapandemie. De verkoop duurt zoals gebruikelijk weer drie dagen.

Sinds half november was de webwinkel van Fean Vuurwerk al geopend. Hier is heel veel vuurwerk besteld. Vandaag, morgen en zaterdag worden de bestellingen afgehaald in het voormalige pand van Kampeerzaak Boltje. Het gaat alleen om siervuurwerk omdat sinds 2020 een verbod geldt op knalvuurwerk. Verkopers zijn verplicht om klanten gratis veiligheidsbrillen en aansteeklonten mee te geven bij hun bestelling.

,,Het loopt lekker door op de eerste verkoopdag. De siercakes en fonteinen zijn dit jaar erg in trek. Het is opbouwen naar zaterdag. De eerste dag begint vaak redelijk rustig, de tweede dag is het druk en de laatste dag is het echt hard werken met het team. Ook zijn er nog veel mensen die zonder te bestellen naar de winkel komen. Zij kunnen ter plaatse een lijst invullen met hun favoriete vuurwerk. Het zijn drie prachtige dagen" zegt Guus Klein van Fean Vuurwerk. 

De vuurwerkbranche verwacht dat er zo'n 85 miljoen euro aan legaal vuurwerk verkocht gaat worden. Dat is ruim 10 procent meer dan de 77 miljoen euro in 2019. Vuurwerkverkopers hadden het aantal bestellingen in de voorverkoop al flink zien stijgen. Volgens Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk (SVNC) ging het om anderhalf tot twee keer zoveel bestellingen in vergelijking met dezelfde periode in 2019.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden