Echte boerebrulloft in Joure: Anwar Hilberts en Tina Praamstra zeggen ja

JOURE - Op woensdag 27 Julie zullen Anwar Hilberts en Tina Praamstra zich in de echt laten verbinden tijdens de 66e Boerebrulloft. Waar het tijdens eerdere edities meestal ging om een nagespeeld huwelijk, trouwen zij daadwerkelijk in Park Heremastate.

Joure gaat op deze woensdag terug in de tijd naar 1800 - 1850. Daarbij ontbreekt de bijpassende mode uit die tijd zeker niet. In de ochtend staat het historische feest in het teken van de trouwerij. De plichtplegingen beginnen om 10.00 uur. Na het ja-woord is er een echt feestmaal met Friese lekkernijen.

In de middag wordt er in de Midstraat een draverij met ongezadelde Friese paarden gehouden. Van oorsprong daagde de net getrouwde bruidegom zijn kameraden uit om een wedstrijdje te doen met de vraag: wiens paard is het snelst? Het belooft volgende organiserende stichting weer een spectaculaire show te worden vol spanning en humor.

De 66e Boerebrulloft wordt afgesloten met een passende ringsteekwedstrijd. Daarbij zullen vele paarden, sjezen, authentieke tuigen en kostuums voorbij komen.

Meer informatie is te vinden op www.boerebrulloft.nl