Een aantal Heerenveense horecagelegenheden gaat zaterdag open

Foto: Facebook De Koppenjan

HEERENVEEN - Een aantal horecagelegenheden in de gemeente Heerenveen gaat zaterdag open. In

In ieder geval Lekkerzz aan de Dracht in Heerenveen en Pannenkoekenboerderij De Koppenjan in Jubbega gaan open. De uitbaters willen een statement maken naar de overheid. 

Lekkerzzz

,,Vanaf 10.00 uur openen wij onze deuren, met een beperkte kaart, om te laten zien dat óók de horeca gewoon open kan als tegengeluid! Tot 17:00 uur kun je gezellig bij ons terecht voor een kopje koffie, gebakje, lunch of borrel. Wellicht een een koffie to go voor tijdens het shoppen!" zegt Jan Dirk Hof van Lekkerzzz.

De Koppenjan

,,Het heeft lang genoeg geduurd. Wij beginnen langzamerhand coronamoe te worden en wij vinden het belangrijk om een statement te maken. Wij doen dit niet om regels te overtreden, maar om te kunnen overleven. Wij gaan zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur open. Dit protest van ons is erop gericht om de landelijke politiek te laten zien dat winkels en horeca veilig open kunnen. Veel gemeenten gaan niet optreden en zien dit als een eenmalige protestactie. Wij hopen dat de gemeente Heerenveen niet zal handhaven op de lockdown- regels. Met andere woorden: ondernemers krijgen geen boete bij het openen van de deuren. Wij hopen dat de gemeente Heerenveen ook niet gaat handhaven. Dan laten zij nog enige blijk van empathie zien richting de ondernemers" schrijft het team van De Koppenjan op Facebook. 

Brownies&downieS

Ook Brownies&downieS Heerenveen gaat zaterdag open. ,,Helaas hebben we niet het nieuws gekregen dat we zo hoopten. Wat worden wij hier verdrietig en moedeloos van. We kunnen niet begrijpen dat wij als horeca wederom dicht moeten blijven. Daarom doen wij morgen mee aan de demonstratie om te laten zien dat wij veilig open kunnen. Genoeg is genoeg. Van 10.00 uur tot 17.00 uur bent bent u van harte welkom voor een bak koffie, een taartje, lunch of borrel. Wel zullen we een aangepaste kaart draaien aangezien we niet al onze voorraden aan kunnen leggen voor één dag. Uiteraard zullen de corona regels gelden" laat Brownies&downieS op Facebook weten. 

Soep op Terras La Fontaine

La Fontaine gooit het terras open. ,,Wij zullen een statement maken door op zaterdag  van 10.00 tot 17.00 uur ambachtelijke soepen te serveren die genuttigd kunnen worden op ons terras" laat La Fontaine weten. 

Het is bij onze redactie niet bekend of er meer horecagelegenheden open gaan.