Eerste Pinksterdag een Culinaire Foodtour door Zuidoost-Friesland

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

FRYSLÂN - Op eerste Pinksterdag houden zeven horecaondernemers gezamenlijk een Culinaire Foodtour door Zuidoost-Friesland.

Bij ieder restaurant krijgen de deelnemers een culinair gerecht voorgeschoteld, waarbij de route dusdanig is ingedeeld dat er wordt begonnen met koude gerechten. Ook gaat men genieten van warme gerechten en natuurlijk ontbreekt een heerlijk dessert niet.

,,Eet bij voorkeur de gerechten in de auto of in de nabije natuur. Indien er plaats is en aan alle voorwaarden wordt voldaan is het ook mogelijk om een gerechtje op het terras te nuttigen’’, aldus Caroline Sutherland namens de organisatie.

Tijdens de tocht is er een quiz. Onder de deelnemers met de meeste juiste antwoorden wordt een goodiebag vol streekproducten ter waarde van €80,- verloot.

Men bezoekt tijdens de Culinaire Foodtour de volgende restaurants: Restaurant Smûk, Herberg Het Volle Leven, Hotel Het Witte Huis, De Herberg van Smallingerland, Restaurant Het Spijshuys, Schippershuis Terherne en Museumcafé

Meer info over dit 7 gangen-diner-op-wielen dus is te vinden op www.zuidoostfriesland.nl/culinairefoodtour