Eerste verlies voor Jouster korfballers

Foto Pixabay

JOURE - De korfballers van SC Joure speelden in Hantum afgelopen weekend de belangrijke partij tegen DTL. In het verleden snoepte de ploeg meermaals punten af van de Jousters en ook ditmaal bezorgde DTL Joure een kater: 17-13.

De ploeg van René Zuil startte de wedstrijd voortvarend. Joure maakte veel doelpunten in het eerste kwartier en de thuisploeg kon lastig een fatsoenlijke aanval op de grasmat leggen. De Jousters kwamen drie doelpunten voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Dat was het sein voor DTL om sterk terug te komen en bij rust was het verschil minimaal: 6-7.

De tweede helft was hectisch. De ploegen bleven tot 11-11 zeer aan elkaar gewaagd, maar daarna had DTL de overhand. Twee snelle goals zorgden voor een belangrijk gaatje en vervolgens kreeg de thuisploeg vleugels. Schoten werden ineens loepzuiver en Joure kwam op een onoverbrugbare afstand: 17-13.

Omdat gedeeld koploper DTS uit Surhuizum ook heeft verloren, staat Joure nog steeds met een gelijk aantal punten bovenaan. Wel ziet het de concurrentie tot op één punt naderen. Zaterdag speelt Joure de laatste wedstrijd, thuis om 15:30 uur tegen De Pein.