Eigen vlaggenlijn ontwerpen en bedrukken in Museum Joure

Foto Museum Joure

JOURE - In deze meivakantie, van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 mei, is er weer een 'Maakfabriek' in Museum Joure. Dit is voor kinderen van circa 6 tot 14 jaar. Deze keer staat het zelf ontwerpen en bedrukken van een vlaggenlijn op het programma.

Deze vakantie staat bij de 'Maakfabriek' de techniek van het drukken centraal. Die techniek gaan deelnemers gebruiken om een vlaggenlijn te maken. Dat past volgens het museum mooi bij de week van 4 en 5 mei. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen. ,,Eerst ga je op onderzoek door het museum, waarbij je drukwerk bekijkt en in onze museumdrukkerij leert hoe het drukproces in zijn werk gaat. Daarna experimenteer je in het Maaklokaal met de druktechniek. Uiteindelijk ontwerp en maak je verschillende vlaggetjes, die je uiteindelijk aan een lijn bevestigd'', aldus het Iris Nutma van Museum Joure.

'Oan it wurk'
Voor wie niet wil of mee kan doen aan de 'Maakfabriek' is er als leuk alternatief het 'Oan it wurk-programma'. Aan de hand van gereedschapskistje ‘Oant it wurk’ gaan liefhebbers allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken en koffie malen. Deze activiteit is voor kinderen van alle leeftijden. Van tevoren reserveren is voor deze activiteit niet verplicht, maar wel aan te bevelen.

De kosten voor de 'Maakfabriek' zijn de normale entree van € 3,50 per kind plus een toeslag van € 1,50. Van tevoren opgeven is noodzakelijk want vol=vol. Online reserveren kan via www.museumjoure.nl. Voor de opdrachten uit gereedschapskistje ‘Oan it wurk’ betalen deelnemers alleen de entreekosten.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden