Energie Coöperatie BUITENgewoon Duurzaam U.A. statutair opgericht

HEERENVEEN - Na een aantal maanden van intense voorbereidingen was het vandaag zover. De Energie Coöperatie BUITENgewoon Duurzaam U.A. is maandagochtend statutair opgericht.

Namens de wijkvereniging BUITENgewoon de Greiden - welke het initiatief heeft genomen voor het maken van het projectplan ‘Rijwoningen renoveren; organiseren maakt goedkoper’ - zitten Liesbeth Lourens en Anton Melein in het bestuur. De twee overige bestuursleden zijn Geert Bosman (verbindingen) en Tony Christopher (techniek), allen betrokken wijkbewoners met ieder hun specialiteiten om de coöperatie te doen slagen.

Hoe het begon …

Op donderdag 8 april was de bekendmaking van dé Groene Gangmakers. De Gemeente Heerenveen en Provincie Fryslân reikten vijf cheques ter waarde van 100.000 euro uit aan vijf lokale duurzame initiatieven. EEN van de winnaars waren wij.

Het bestuur heeft een brede taak op zich genomen om gedurende het ‘experiment van het Lokaal Energie Experimenten Fonds’ de komende twee jaren 100 rijgebonden koopwoningen te verduurzamen middels o.a. renovatie. Dit doel willen we bereiken met o.a. behulp van de expertises van bouwbedrijf Van Wijnen en andere adviseurs zoals Klimaat Missie Nederland en Fryslan Duurzaam.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerenveen met eenvooreengroener.nl.