Energieleverancier Fenor uit Heerenveen vraagt faillissement aan

HEERENVEEN - Energieleverancier Fenor uit Heerenveen vraagt het faillissement aan. Het bedrijf heeft zo'n 35.000 klanten: ondernemers en consumenten. De leveringsvergunning is intussen ingetrokken.

De curator gaat kijken of er een leverancier te vinden is die de klanten van Fenor wil overnemen. Als dat niet op korte termijn lukt gaat toezichthouder ACM de klanten over alle andere energieleveranciers verdelen. Klanten krijgen tot die tijd gewoon energie geleverd.

Geen overnamekandidaat 

Fenor begon in 2012, eerst vooral op de zakelijke markt, later steeds meer in de consumentenmarkt. De laatste jaren heeft het bedrijf gezocht naar een overnamekandidaat, maar dat is niet gelukt.

Deze zomer leek verkoop wel dichtbij, maar de stijgende marktprijzen van gas en elektriciteit maakten het minder aantrekkelijk. Later is verder gezocht, maar "de complexe regelgeving en de principes van de diverse instanties" maakten dat kansloos, schrijft Fenor in een verklaring.

De Vastelastenbond kwam twee maanden geleden al met het nieuws dat Fenor het zwaar had. Het bedrijf zou niet meer aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen. Fenor zei toen in een reactie dat er geen problemen waren. Het bedrijf had zelfs een goed jaar achter de rug en er was geen reden tot zorg, werd gezegd.