Epke Zonderland moet World Challenge Cup in Varna laten schieten

HEERENVEEN - TeamNL-turner Epke Zonderland moet vanwege een situatie van overmacht afzien van deelname aan de World Challenge Cup in Varna.

Epke is donderdag 6 mei voor een korte trainingsstage afgereisd naar Israël, om daar onder goede klimatologische omstandigheden te kunnen trainen. Niet lang na aankomst in Israël is de situatie omgeslagen en duurt het verblijf daar noodgedwongen langer dan vooraf gepland. Hierdoor is de voorbereiding op de World Challenge Cup in Varna verstoord geraakt en heeft Epke, mede gezien de logistieke belemmeringen in verband met de coronamaatregelen, besloten af te zien van deelname.

Epke: “Mijn voorbereiding op de Olympische Spelen moet ik weer aanpassen. Ook is op dit moment de laatste qualifier voor de Spelen (World Cup in Doha) nog steeds niet definitief gepland. Ik blijf mij voorbereiden op de Spelen in Tokio, mét of zonder qualifier in Doha.”   

Bij navraag bij de FIG wordt aangegeven dat de World Cup in Doha nog steeds op de planning staat en dat het wachten is op de toestemming van de autoriteiten in Qatar.